top of page

Laanilan Kievari

Laanilan Kievari on ollut ihmisten huulilla jo yli 100 vuotta sitten.

Aikoinaan Laanilaan suunnattiin kullankimmallus silmissä, mutta nykyään vieläkin arvokkaamman asian -

nimittäin kiireettömän yhdessäolon hyvän ruuan ja juoman parissa.
 

Kievari tarjoaa ruokaelämyksiä lappilaisista raaka-aineista, ranskalaisilla ja karjalaisilla vivahteilla. Vuosittain järjestämme myös joulubrunssin, vappubrunssin ja perinteisen Kiirastorstain kiusauksen. Kievari soveltuu loistavasti erilaisiin tapahtumiin aina yritysjuhlista häihin, joihin historiallinen ja tunnelmallinen rakennus yhdessä vieraanvaraisen henkilökuntamme kanssa luo ainutlaatuisen tunnelman. Ravintolamme pihapiirissä sijaitsee myös viihtyisä saunamaailma, jossa voit rentoutua ulkoporealtaassa ja nauttia virkistävästä avannosta. 

20240301_170306 (1) (1).jpg

Palvelut

Suunnitteletko juhlia tai tapahtumaa ja etsit sopivaa paikkaa? Laanilasta löytyy ratkaisu!

Vuokraa Kievari tilaisuuttasi varten, oli kyseessä sitten häät, yritysjuhlat, wine tasting tai muu tapahtuma. Sisätiloihimme mahtuu mukavasti 60 henkilöä, ja ulkona on lisää tilaa tarvittaessa. 

Ota yhteyttä, niin luodaan yhdessä ikimuistoisen tilaisuus, joka jää mieleen pitkäksi aikaa!

Meistä

Vuonna 2012 Riitta, Markku ja heidän poikansa Samuli lähtivät kalareissulle Nanguvuonolle Inariin. Matkalla he tutustuivat vuokralla olevaan ravintolaan, ja marraskuussa he muuttivat Saariselän Laanilaan. Laanilan Kievari avasi ovensa joulukuussa 2012 ja on siitä lähtien ollut yksi Saariselän suosituimmista ravintoloista.

Kievarilla panostetaan puhtaisiin ja paikallisesti tuotettuihin raaka-aineisiin, joita Lapin luonto tarjoaa runsaasti. Tunnelmallinen vanha rakennus luo ainutlaatuisen ilmapiirin, ja Samulin luomaa viinilistaa on tultu ihmettelemään kauempaakin. Nyttemmin Riitta ja Markku ovat ansaitusti eläköityneet, ja nuorempi polvi, Samuli ja vaimonsa Leena, ovat ottaneet ravintolan vetovastuun. Jäljelle jäi huikea perintö ja tieto sekä maailman parhaan ruisleivän juuri.
 

20240301_170853.jpg

Kievarilaiset

Kievarin isännän Samulin ja emännän Leenan lisäksi kievarilla työskentelee viisi muuta rautaista ammattilasta. Olisitko sinä yksi kievarilaisita ensi kaudella? Ota yhteyttä!

20240403_153726-EDIT-EDIT.jpg

Samuli Ruotsalainen

Laanilan Kievarin isäntä

20240403_152626~2-EDIT.jpg

Leena Ruotsalainen

Laanilan Kievarin emäntä

bottom of page